010 - 207 1136 post@petralahr.nl

Diensten

Hieronder vindt u de door mij geleverde producten en diensten.

Individuele behandeling

Gedurende een afgesproken aantal sessies zoek ik samen met het kind, de jongere of jong volwassene naar mogelijkheden om een specifieke situatie aan te pakken.

Ouderbegeleiding

Ouderbegeleiding gaat bijna altijd samen met de individuele behandeling van het kind/de jongere, en dient om nieuwe inzichten te krijgen en samen nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Levensloopbehandeling

Langdurige ondersteuning in het dagelijkse leven, waarbij ik help om dat leven te ordenen en structureren.

Producten

Eerste hulp bij faalangst

Met dit boek kunt u als therapeut zelfstandig aan de slag met een individuele en groepsbehandeling van kinderen met faalangst in de leeftijd van 10 tot 18 jaar.

Eerste hulp bij faalangst bestaat uit een handleiding en een werkboek. Het werkboek bevat een gestructureerde opbouw met diverse oefeningen die toepasbaar zijn in de leefwereld van kinderen. Als extra ondersteuning zijn zowel het werkboek voor individuele behandelingen als ook een werkboek voor groepsbehandelingen online beschikbaar gemaakt via extra.springer.com.

De methode is in te zetten bij alle vormen van faalangst, zoals cognitieve, sociale en motorische faalangst. In 7 bijeenkomsten van een uur leren de kinderen hun faalangst onder controle te krijgen. Ouders krijgen tips over hoe ze de begeleiding thuis constructief kunnen oppakken.

Faalangst is een veelvoorkomend probleem. Ongeveer 1 op de 10 kinderen heeft er last van. Niet-erkende faalangst heeft vaak grote gevolgen. Het op tijd signaleren in de therapeutenpraktijk maakt een echt verschil in het leven van de cliƫnt.

De meeste kinderen functioneren beter na het volgen van de faalangsttraining. Ze ervaren meer zelfvertrouwen en een beter welbevinden. Dit wordt bevestigd door school en ouders.

Spiegel jezelf spel

Spiegel-jezelf-spel – Vernieuwde editie! Nu met nog meer sterke eigenschappen.
Leer jezelf kennen …en vergroot je zelfvertrouwen

Spontaan, sportief, grappig, dapper, eerlijk, vrolijk…
Voor iedereen van 8 tot 88 jaar die in de spiegel durft te kijken om zo zijn zelfvertrouwen te vergroten. Spiegel jezelf! Kijk met een positieve blik en zie je kwaliteiten. Met het Spiegel-jezelf-spel ontdek je spelenderwijs op een leuke spannende manier je sterke eigenschappen. Raak zo snel mogelijk al je kaarten kwijt en hoor wat anderen zo leuk aan je vinden. Je zult zien dat het je verrast!