010 - 207 1136 post@petralahr.nl

Wat zeggen anderen

Hieronder vindt u de uitgebreide ervaringen die men met Petra heeft gehad

Martine, de moeder van Pim

Petra kwam in ons gezin, na al een lange puzzeltocht met onze oudste zoon Pim. Na 4 jaar gezocht te hebben, kregen we de diagnose Autisme. Pim ging inmiddels naar school, waar hij grote moeite had. Petra begeleidde Pim thuis en op school, gaf ons en de leerkracht handvatten.

Helaas redde hij het niet op school en kwam op het medisch kinderdagverblijf terecht. De weg daarnaartoe werden we door Petra fantastisch geholpen. Zij kent de wegen, waar je als ouder het overzicht kwijt raakt. Het MKD nam alle zorg over, maar Petra bleef op de achtergrond betrokken. Ze bleef erg geïnteresseerd in Pim. Na die periode werd Pim geplaatst op een SBO school. Na een onrustige start, besloten wij (school en thuis) weer hulp te vragen. Omdat wij als ouders geen vreemden voor Pim wilde, schakelden we (met goedkeuring van school) Petra weer in. Voor alle partijen was dit gelijk vertrouwd.

Pim en Petra hebben een klik, hij vertrouwt haar helemaal en neemt veel dingen van haar aan. Ze geeft hem tools om mee verder te gaan. Aan ons als ouders geeft ze steun, feedback en een luisterend oor als “het bos weer te begroeid is om doorheen te kijken”. Het is fijn om iemand te kennen die met je meedenkt, het gesprek met derden aangaat en weet wat ze doet. Alles in belang voor het kind! Ze gaat ervoor door het vuur!

Mascha, de moeder van Thomas

Petra begeleidt nu al drie jaar onze zoon. Vanaf het moment dat hij is gestart op de mavo kreeg hij begeleiding. Onze zoon en wij zijn heel blij met Petra. Zij is duidelijk in communicatie, heeft moeilijke situaties voor onze zoon snel door en weet precies hoe zij hem kan bereiken. Voor ons als ouders is zij transparant, heeft zij een luisterend oor en denkt met ons mee.

Voor onze zoon is Petra een enorme kracht!

Lisette, de moeder van Nienke

Bij onze dochter van 8 jaar is recent vastgesteld dat zij PPD-Nos heeft. Voordat we deze diagnose kregen, hebben we al de hulp in geroepen van Petra.
Wat Petra oplost is het wegnemen van het verloren gevoel wat ouders vaak hebben als ze te maken krijgen met dit soort situaties.

Je weet vaak niet waar je moet zijn en of je het wel goed doet. Daarnaast stuit je op heel veel onbegrip van andere mensen die niet met deze situatie te maken hebben.
Door de begeleiding en ondersteuning die zij biedt, wordt de negatieve spiraal doorbroken en is er weer licht aan het einde van de tunnel.

Ze geeft praktische tips waar je als ouders en kind ook echt iets mee kan, sluit goed aan bij de interesses van onze dochter in haar begeleiding maar geeft ook de leerkrachten op school goede begeleiding en tips.